Stanje bezbjednosti na području PU Zvornik stabilno

U prostorijama Policijske uprave Zvornik održana je danas redovna konferencija o rezultatima rada za proteklih šest mjeseci. Načelnik Uprave, Aleksandar Vasiljević je istakao da je koeficjent ukupne rasvijetljenosti 84,6 %, a koeficjent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu iznosi 66,67 %. S obzirom da je broj narušavanja javnog reda i mira u blagom opadanju i ukupan broj saobraćajnih nezgoda za 19,3 % manji, stanje bezbjednosti na području PU Zvornik je zadovoljavajuće i stabilno.

Stanje bezbjednosti na području PU Zvornik stabilno

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić je istakao da je u prvoj polovini 2022. godine broj krivičnih djela u porastu, ali nije bilo težih krivičnih djela i koeficjenti rasvijetljenosti su visoki. U oblasti privrednog kriminaliteta je otkriveno 20 krivičnih djela privrednog kriminaliteta gdje je stečena protivpravna imovinska korist oko 1.847.100 KM.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić je istakao da je u prvih šest mjeseci javni red i mir narušen u 188 slučajeva i tom prilikom je evidentirano 258 prekršaja javnog reda i mira. Tom prilikom je izjavio da nije bilo evidentiranih narušavanja javnog red i mira u većem obimu.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja, u prvih šest mjeseci 2022. godine evidentirane su 244 saobraćajne nezgode, u kojima je 69 lica nastradalo, a od toga su četiri lica smrtno stradala, 14 teško povrijeđeno i 51 lakše povrijeđeno. U navedenom periodu iz saobraćaja je isključeno 149 vozila i 650 vozača.

Na teritoriji Policijske uprave Zvornik evidentiran je 101 migranat, podnešena su i dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Krijumčarenje ljudi“.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su uspješno obezbijedili javne skupove koji su održani u posmatranom periodu.

Izvor: mup.rs