Dječija nedelja – opasnosti na internetu i kako se zaštititi

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Policijske uprave Zvornik u okviru aktivnosti obilježavanja Dječije nedelje danas je u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u Zvorniku održao predavanje za učenike trećeg razreda na temu „Opasnosti na internetu i kako se zaštititi“.

Dječija nedelja – opasnosti na internetu i kako se zaštititi

Predavanje je realizovano u okviru manifestacije „Dječija nedelja“ koja se održava svake godine u prvoj sedmici mjesecaoktobra i ima za cilj preventivno djelovanje i proširenje znanja i vidika učenika.

Aktivnosti obilježavanja „Dječije nedelje“ prvenstveno imaju za cilj ukazivanje javnosti na potrebu i obavezu poštovanja prava djeteta i promocije dječijih prava kroz jačanje odgovornosti svih subjekata koji učestvuju u zaštiti djece, uz preporuke za postupanje u slučajevima kada su ugrožena prava djeteta pojavom nasilja putem interneta ili drugim opasnostima koje vrebaju na internetu.

Kroz edukativna predavanja učenici su upoznati da svaki vid nasilja na internetu, ali i druge vrste sumnjivih bezbjednosnih incidenata, mogu prijaviti policiji na besplatan servisni broj 122.

izvor: mup.rs