PU Zvornik u maju zabilježila dobre rezultate u svim oblastima

PU Zvornik u maju zabilježila dobre rezultate u svim oblastima

PU Zvornik u maju zabilježila dobre rezultate u svim oblastima

U Policijskoj upravi Zvornik, 09.06.2023. godine,održana je redovna mjesečnakonferencija za novinare. Načelnik PU Zvornik, Aleksandar Vasiljević je na osnovu uporednih pokazatelja maja 2023. sa majom 2022. godine, ocijenio stanje bezbjednosti kao stabilno i zadovoljavajuće. Istakao je da su pokazatelji rezulatata rada ove PU na svim poljima vidljivi i povoljniji u odnosu na uporedni period prošle godine.

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet, Srpko Milošević je istakao da maju 2023. godine prijavljeno 60 krivičnih djela, što je za 9,1% manje nego prošle godine u istom periodu. Policijski službenici PU Zvornik su podnijeli 52 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 49 lica. Evidentirano je osam povratnika i jedan maloljetni izvršilac krivičnih djela. Tom prilikom je izjavio da supolicijski službenicirasvijetlili 48 krivičnih djela. Koeficjent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela je 80 %.

Načelnik Dražan Erkić je istakao da je javni red i mir narušen u 20 slučajeva, kao i da nije bilo evidentiranih narušavanja javnog red i mira u većem obimu. Tom prilikom, načelnik Erkić se osvrnuo na uporedne pokazatelje sa mjesecom majom 2022. godine, u odnosu na koji je evidnetirano 59,1 % manje prekršaja iz oblasti javnog reda i mira. U oblasti bezbjednosti saobraćaja, u maju ove godine je evidentirano 48 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 19 sa povrijeđenim licima. Policijski službenici PU Zvornik su isključili iz saobraćaja 27 vozila i 78 vozača. Najveći broj, njih čak 58 je isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Na kraju, PU Zvornik upućuje apel svim građanima da u turističkoj sezoni tokom napuštanja svojih domova i sami preduzmu mjere zaštite i umanje rizik da njihova imovina bude otuđena ili oštećena, a najavljeno je da će policijski službenici ove Uprave u narednom periodu preduzeti pojačane mjere i radnje u cilju zaštite građana i imovine u toku turističke sezone.