Uslovi korišćenja

Korišćenjem portala Srpska24 pristajete na određene uslove i pravila koji su navedeni u daljem tekstu.


Uslovi korišćenja


Član 1

Korišćenjem portala Srpska24, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

 

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem Srpska24 portala, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih shvatili u cjelosti.


Srpska24 zadržava pravo izmjene, privremenog ili trajnog ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez prethodne najave.


Sprska24 portal sastoji se od vlastitih sadržaja i publikacija, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, linkova na spoljne stranice kao i većinski preuzimanje vijesti sa drugih portala unutar različitih kategorija uz pomoć RSS tehnologije. Svi preuzeti sadržaji uz upotrebu RSS tehnologije sadrže obavezan potpis originalnog izvora vijesti ili članka dok se fotografije ne nalaze na našim serverima nego su preuzete direktno kroz spoljne linkove od izvora. Neovlašćeno korišćenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Srpska24, partneri, RSS vijesti, korisnici...) je zabranjeno.


Srpska24 ne snosi odgovornost za eventualne prekide u pružanju usluga, nastale usljed radova na održavanju servera ili tehnologije koja pokreće portal Srpska24, usljed iznenadnih kvarova kod našeg hosting provajdera, usljed pojave kompjuterskih virusa, prirodnih katastrofa, ili bilo kakvog drugog oblika uništavanja ili oštećenja naših uređaja, i drugih uzroka koje ne možemo objektivno kontrolisati. U tom slučaju nećete imati pravo na povrat novca, ako ste korisnik nekog od naših servisa ili naručilac nekog od pozicija za prikazivanje banera. 


Član 2

Srpska24 polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, video i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela sajta, bez dozvole ili odobrenja vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem istih i podložno je tužbi.


Ukoliko smatrate da je Srpska24 povrijedila Vaša lična autorska prava, slučaj će biti odmah uvažen u razmatranje, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom zaključku istinitosti sadržaja žalbe.


Član 3

Svi komentari i poruke koji su objavljeni na portalu Srpska24 su privatno mišljenje autora i komentatora i ne predstavljaju stavove korisnika portala i njegove administracije.


Član 4

Vlasnik i administracija portala Srpska24 ne odgovaraju za tačnost, potpunost i istinitost sadržaja postavljenih komentara i poruka, niti stavova iznijetih u njima.


Član 5

Autori komentara odgovaraju za tačnost, potpunost i istinitost sadržaja postavljenih komentara i poruka. Svaki komentar, poruka, čuvaju se za slučaj nepoštovanja i kršenja Uslova korišćenja ovog portala, ali i odredbi važećeg zakonodavstva RS i BiH.


Član 6

Korišćenjem ovog portala obavezujete se da nećete postavljati poruke ili komentare koji sadrže uvrede, prijetnje, psovke, vulgarne izraze, klevete, pozive na nasilje, izražavanje nacionalne netrpeljivosti, nazivanje pripadnika drugih nacionalnosti pogrdnim imenima. Svi oblici nacionalne, rasne, vjerske, seksualne, rodne i bilo kakve druge mržnje i/ili netolerancije su zabranjeni.


Član 7

Sve poruke koji su protivne Uslovima korišćenja, bez obzira kome su upućene, potrebno je prijaviti administraciji portala, kako bi iste bile uklonjene. Vlasnik i administracija portala Srpska24 nemaju obavezu da pojedinačno obrazlažu razloge za uklanjanje poruka, korisnika koji krše Uslove korišćenja, a zadržavaju pravo na uklanjanje spornih komentara i poruka bez prethodnog obavještenja.

Član 8

Informacija iz privatnog života, odnosno lični pisani zapis (dnevnik, zabilješka, pismo, digitalni zapis...), zapis slika (fotografski, filmski, crtani, video, digitalni i slično) i zapis glasa (magnetofonski, gramofonski, digitalni i slično) - ne može se objaviti bez pristanka lica čijeg se privatnog života informacija tiče, odnosno lica čije riječi, lik odnosno glas sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice.

Član 9

Srpska24 portal zadržava pravo da obriše i ukloni komentare ukoliko posumnja u njihovu tačnost, potpunost i istinitost, te procjeni da se radi o informacijama iz privatnog života. Korisnik je odgovoran za postavljanje takvog sadržaja dužan je nadoknaditi svu štetu prouzrokovanu na ovaj način.

Član 10

Lični pisani zapisi ne mogu se objaviti ni bez pristanka onoga kome su namjenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povrijeđeno pravo na privatnost ili neko drugo pravo tog lica.

Član 11

Nije dozvoljena upotreba materijala koji su zaštićeni autorskim pravom, osim ukoliko imate odgovarajuće ovlašćenje za korišćenje tuđeg autorskog djela. Vlasnik i redakcija Srpska24 portala ne odgovaraju za takve materijale, a odgovornost će snositi isključivo korisnik koji ih je postavio. Po prijavi ili saznanju da je na portal Srpska24 postavljen materijal čije korišćenje predstavlja povredu tuđeg autorskog prava, administratori Srpska24 portala će pristupiti njegovom uklanjanju. Korisnik koji je odgovoran za postavljanje tuđeg autorskog materijala nadoknadiće Srpska24 portalu svu štetu prouzrokovanu na ovaj način.

 

Član 12

Oglašavanje bilo koje vrste nije dozvoljeno. Postavljanje linkova eksternih web adresa i linkova u kontekstu teksta ili diskusije je dozvoljeno, osim ukoliko se radi o reklamiranju.

Član 13

Namjerno ometanje drugih korisnika neće biti tolerisano, a korisnik koji se ponaša protivno ovim Pravilima korišćenja biće sankcionisan.

Član 14

Namjerno ometanje drugih korisnika neće biti tolerisano, a korisnik koji se ponaša protivno ovim Pravilima korišćenja biće sankcionisan.

Član 15

Korisnička imena koja su uvredljiva ili su usmjerena protiv neke osobe ili grupe će biti izbrisana. Administracija Srpska24 portala nema obavezu da pojedinačno obrazlažu razloge za uklanjanje naloga korisnika koji krše Uslove korišćenja, a zadržavaju pravo na uklanjanje spornih komentara i poruka bez prethodnog obavještenja.

Član 16

Srpska24 portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Srpska24 se obavezuje da privatne podatke korisnika neće distribuirati drugim licima, osim uz dozvolu korisnika, ili u slučaju kršenja Uslova korišćenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.


Član 17

Upozoravamo da je zabranjeno neovlašćeno skidanje i korišćenje u bilo koje svrhe tekstova i fotografija koji budu postavljeni na portalu. Svaki korisnik koji na ovaj način povredi tuđe autorsko pravo odgovoran je za svu štetu koju portal Srpska24 pretrpi i dužan je da je nadoknadi.


Srpska24 zadržava pravo promjene Uslova korišćenja portala bez upozorenja korisnika. Administracija može obavjestiti korisnike putem e-mail poruke ili objavljivanjem na portalu. Korišćenjem bilo kog sadržaja na web portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.