Pešić istakao dvije važne stvari

Košarkaška reprezentacija Srbije obezbijedila je prvo mesto u Grupi D pobjedom nad Poljskom od 96:69, čime je zakazala duel osmine finala sa Italijanima.

Pešić istakao dvije važne stvari

Posle nove ubjedljive pobede, selektor Svetislav Pešić dao je kratko viđenje pred selidbu u Berlin.

– Dvije važne stvari večeras. Energija i odličan stav. Svaka čast igračima. Donijeli su energiju od samog starta i odličnu koncentraciju, napravili su dobre odluke u odbrani. Ako imate ovakvu koncentraciju, možete da napravite prednost u tranziciji. To je razlog zbog kojeg smo završili prvih 20 minuta sa 70% šuta. Još jednom, važno je što je Nikola ponovo sa nama. Treba mu vremena, ali je još jednom pokazao da je sa koncentracijom i stavom sve moguće.

Ponovio je selektor šta je to danas bilo važno, istakavši da će naredna dva dana iskoristiti da dodatno uigraju Milutinova i Marinkovića.

– Odgovorili smo njihovoj fizici. Mi imamo više talenta, ali je Poljska pokazala na prethodnim utakmicama fiziku, jak kontakt u odbrani, što je karakteristika reprezentacije. Nametnuli smo se  odbranom, onda sve izgleda jednostavnije. Nikola je odigrao 18 minuta, to je skoro 20 minuta. Pokazao je da je sve dobro, motivisan je, koncentrisan. Nadamo se da ćemo ova dva dana koja su pred nama, da ćemo njega i Vanju da vratimo u ritam. Ta utakmica protiv Italije će biti zahtjevna, koja će biti potrebna da zadržimo fokus i odbranu koju smo imali, za svakoga je teško, a za nas je lako u napadu da pronalazimo dobra rešenja.

Ukratko se podsjetio Pešić i Indijanapolisa.

– Pravo da vam kažem, da me niste podsjetili danas, vjerovatno se ne bih ni setio, ali je to naravno jedan od događaja koji su mene još više motivisali da i dalje radim. Kada smo osvojili medalju, a sa druge strane su bili Nijemci koju su osvojili bronzu, a tu je bio i moj sin Marko, to je bio fantastičan osećaj. Onda me je burazer zvao i rekao da idem u penziju, ali…

Izvor: Srpskainfo