Trebinjski Štab za vanredne situacije: Od utorka nastava u učionicama

Nastava u svim srednjim i osnovnim školama na području Trebinja od utorka 4. maja odvijaće se u učionicama.

Trebinjski Štab za vanredne situacije: Od utorka nastava u učionicama

Nastava u svim srednjim i osnovnim školama na području Trebinja od utorka 4. maja odvijaće se u učionicama.

„Nastava će se odvijati po grupama, kao što je počela u septembru prošle godine“, rekao je direktor trebinjske Gimnazije Mišo Pešić, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema riječima Nedeljka Lambete, v.d. direktora Bolnice Trebinje situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi se stabilizuje, a danas će se u redovan režim rada se vratiti i interno odjeljenje.

„Dnevna bolnica koja je bila u prostorijama Doma učenika narednih dana biće preseljena u mjesnu zajednicu Gorica“, rekao je Lambeta.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da se, i pored stabilnije epidemiološke situacije, sve mjere koju su na snazi moraju poštovati.

„Pokazalo se da su mjere donesene pravovremeno. Ova optimistična situacija ne treba biti razlog za opuštanje, epidemiološke mjere se moraju poštovati. Idu praznici kada se očekuje veliki broj turista. Što se tiče privrednih subjekata oni rade koliko je to moguće u ovim uslovima, a inspekcija će i za praznike biti na terenu i pratiti poštovanje mjera. Svi koji ne budu poštovali mjere biće kažnjavani zatvaranjem“, poručio je Ćurić.

Na pitanje da li je optimističan povodom predstojeće ljetne turističke sezone, Ćurić je odgovorio da optimizam postoji.

„Prema podacima Turističke organizacije, agencija i vlasnika hotela, već ima veliki broj najava da će ljudi provoditi odmore u Trebinje. Nadam se da će se to realizovati, zato moramo maksimalno da poštujemo epidemiološke mjere. Trebamo da to uradimo radi svog zdravlja, ali i  zbog lijepe turističke slike iz Trebinja, a  naša privreda treba da nastavi raditi“, istakao je Ćurić.

Izvor: Grad Trebinje