Svjedok-saradnik otkrio kako je klan Velje Nevolje ubio Pink Pantera, i kako su uništavali tijela i dokaze

Mi smo izvršavali zadatke koje su planirali i zadavali Veljko Belivuk, koji je koristio Skaj ime Sporano i Marko Miljković, koji se na toj tajnoj aplikaciji zvao Kratos.

Svjedok-saradnik otkrio kako je klan Velje Nevolje ubio Pink Pantera, i kako su uništavali tijela i dokaze

Ovo su riječi svedoka-saradnika i pripadnika brutalnog kriminalnog klana Velje Nevolje, Bojan Hrvatin. Protiv ovog klana juče je podignuta optužnica na preko 300 strana prepunih dokaza o najmonstruoznijim zločinima, a u kojoj je tužilaštvo za Belivuka i Miljkovića zatražilo doživotne robije, prenosi Blic.

Svjedok-saradnik, koji je, kako je sam priznao učestvovao u nekoliko ubistava koja se ovoj grupi stavljaju na teret, ispričao je do detalja kako su zločini izvršavani, ali i kako su nakon toga tijela sklanjana, a dokazi uništavani.

– Poslije svakog ubistva u kući u Ritopeku mašina za mljevenje mesa, kao i prostorija – buner, detaljno su prani sonom kiselonom i varikinom. Tijela smo se rješavali tako da prvo odsječemo glavu, a potom udove… Kosti se lome, i sve se to stavlja u korito, pa u mašinu za mljevenje. Sve samljeveno ide u plastični, a potom platneni džak – opisao je Hrvatin jezive detalje.

On je potvrdio da tijela žrtava nikada neće biti pronađena jer su ostaci bačeni u Dunav.

Džakove smo nosili do Dunava. Uđe se u vodu do pojasa sa džakom, jednim po jednim, skalpelom se isječe dno džaka i sve se prospe u rijeku – priznao je i opisao Hrvatin, jedan od posljednjih uhapšenih pripadnika klana.

Njegov iskaz, dat odmah poslije hapšenja, sastavni je dio optužnice protiv klana. U odbrani, Hrvatin je priznao svoje učešće u ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Lazara Vukićevića – četiri od pet, koja se za sada na teret stavljaju ovoj grupi.

Brutalno ubistvo Milana Ljepoje

Milan Ljepoja, kako se sumnja, bio je posljednja žrtva klana prije hapšenja u februaru ove godine. On je namamljen da 8. decembra 2020. godine dođe na sastanak tako što su mu pripadnici grupe ponudili na prodaju blindirani auto. Ljepoja, kako se navodi, nije znao s kim ide na sastanak, a izabran je kao žrtva jer su Belivuk i Miljković sumnjali da je on organizovao pokušaj ubistva Radoja Zvicera, njihovog šefa i vođu kavačkog klana u Kijevu.

Hrvatin je rekao da je on bio poslat da ode i kupi kombinezone i jakne za Ritopek.

Izvor: srpskainfo.com