Slavija bolja od Veleža

Odbojkašice Slavije su na svom parketu u meču 11. kola šampionata Republike Srpske zasluženo slavile u okršaju sa Veležom iz Nevesinja. Bilo je 3:1 u setovima, a treba reći da su gledaoci u dvorani u Istočnom Sarajevu gledali zanimljivu odbojku.

Slavija bolja od Veleža

Prvi set je pokazao da će se tim Veleža teško predati. Imale su igračice iz Nevesinja u većem dijelu i prednost, a sve je riješila svojim sjajnim servisom Milana Radovanović, pa je prvi set pripao Slaviji sa 25:18.

Drugi set je takođe pripao domaćim odbojkašicama, a pored pomenute Radovanović i ostale odbojkašice su pružile dobru igru. Libero Sikima je pohvatao sve što se moglo uhvatiti, a u napadu je raspoložena bila Gala  Košarac.

Treći period igre donio je dominaciju Veleža. Lako su ga dobile sa 15:21. Slavija je u tim momentima bila u potpunom padu i vidjelo se da su se već sredinom seta predale.

Ipak igračice Kristine Vuce su smogle snage i u četvrtom ubacile u dvije brzine više, u odnosu na treći, te na kraju stigle do visokog trijumfa od 25:12. Bilo je to dovoljno i za konačan trijumf od 3:1.

Izvor: SportDC