OC Jahorina zaustavila radove na Igrištima

Želimo da vas obavijestimo o trenutnoj situaciji koja je nastala usljed neriješenih pitanja između opštine Vlasenica i lokalnog stanovništva, a koja nas je primorala da stopiramo sve radove na izgradnji ski centra Igrista.

OC Jahorina zaustavila radove na Igrištima

Izvor: SportDC

Važno je istaći i činjenicu da je Vlada Republike Srpske u ne tako sjajnoj situaciji izdvojila sredstva od 50 miliona KM i opredjelila ih za izgradnju ski centra Igrišta sa primarnim ciljem razvoja tog kraja.

Naš plan je bio da ovaj ambiciozni projekat započne sa radom ove sezone, ali nažalost, zbog blokade od strane mještana sela Gornji Zalukovik, ovaj plan je doveden u pitanje.

Svaki dan sa povoljnim vremenskim uslovima je od izuzetnog značaja za izgradnju ski centra, a kako se bliži zimska sezona, blokada koja je nastala zbog neriješenih pitanja postaje sve više zabrinjavajuća. Naši izvođači radova već 8 dana ne mogu da nastave radove i samo iz tog razloga smo donijeli odluku o obustavljanju radova, Moramo naglasiti da ova situacija ne utiče samo na Olimpijski centar, već  i na opštinu Vlasenica i cjelokupno stanovništvo ove regije.