„Ne odabravamo poskupljenje” Odbornici SNSD o novim cijenama karata gradskog prevoza

Neki su smatrali da se građanima treba "uvući" ruka u džep. Nije nam drago što se to desilo, ne podržavamo, ali moramo da prihvatimo, rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD na pres konferenciji povodom poskupljenja karata u javnom prevozu.

„Ne odabravamo poskupljenje” Odbornici SNSD o novim cijenama karata gradskog prevoza

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu se govorilo o tome kako će Banjaluka biti prvi grad koji će imati besplatan prevoz za najmasovnije kategorije stanovništva.

-Danas je realnost da će sve kategorije naših stanovnika plaćati skuplji javni prevoz – rekao je on i dodao je skoro siguran da sa povećanjem cijene neće doći do boljeg kvaliteta prevoza.

Poručio je da se republički, ali i budžeti lokalnih zajednica po osnovu PDV pune ubrzanom dinamikom, te da su u SNSD smatrali da se dio tih sredstava treba vratiti kroz direktnu podršku građanima.

-Jedan od način je subvencionisanje karata za sve katerogije građana, makar u ograničenom period. Unutar Gradske uprave opredjeljenje je bilo da se ide sa povećanjem cijene i dobijena je podrška – istakao je on. Prema njegovim riječima, prevoznici su u takvom položaju zbog cijene goriva i njima je svejedno da li će to plaćati građani ili će ići iz gradskog budžeta.

-Ljudi koji su glasali za povećanje cijena smatraju da to treba da plate građani – rekao je on.

Izvor: Srpskainfo