Na području Policijske uprave Bijeljina u junu pojačana kontrola saobraćaja

Na području Policijske uprave Bijeljina će tokom cijelog juna biti vršena pojačana Kontrola učesnika u saobraćaju.

Na području Policijske uprave Bijeljina u junu pojačana kontrola saobraćaja

Kontrola brzine kretanja vozila vršiće se u periodu od 01. do 20. juna, a kontrola će biti vršena i korišćenjem uređaja tzv. Presretač koji će  biti korišćen na magistralnim, regionalnim i na lokalnim putevima i ulicama u gradu tokom cijelog juna. Kontrola brzine kretanja u junu vršiće se i  pomoću dva uređaja u automatskom modu na području opština Ugljevik, Lopare, Šamac, Donji Žabari i Pelagićevo, sve sa ciljem smanjenja rizika od saobraćajnih nezgoda prouzrokovanih neprilagođenom i nepropisnom brzinom kretanja.

 Na području Policijske uprave Bijeljina u toku maja evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda sa težim i smrtnim povredama, od čega je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica smrtno stradala, dok je osam saobraćajnih nezgoda  sa teškim tjelesnim povredama  u kojima je devet lica zadobilo teže tjelesne povrede.

Najveći broj ovih nezgoda evidentiran je na području Grada Bijeljina, osam saobraćajnih nezgoda od ukupno devet. Najčešći uzrok ovih saobraćajnih nezgoda je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja.

Policijska uprava Bijeljina apleuje na sve vozače da se poštuju ograničenje  brzina kretanja, da brzinu kretanja prilagode novonastaloj situaciji, s obrzirom da su mjeseci ispred nas karakteristični po događanju većeg broja saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teže povrijeđenim licima gdje upravo neprilagođena brzina kretanja dominantan uzrok .

Izvor: Srpska24.net