Jedinica Žandarmerije PU Doboj dobila zemljište za novi objekat

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetio je danas Doboj gdje je na sastanku sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem potpisao Sporazum o prenošenju vlasništva nad zemljištem grada na MUP Srpske za potrebe izgradnje objekta za smještaj Jedinice žandarmerije dobojske Policijske uprave.

Jedinica Žandarmerije PU Doboj dobila zemljište za novi objekat

Ministar Lukač je rekao da ovo predstavlja veliku pomoć za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. On je naveo da slijedi izrada idejnog rješenja budućeg objekta Jedinice žandarmerije, a zatim i dobijanje neophodnih dozvola za gradnju.

„Policijska uprava u Doboju je poslije banjalučke jedna od najvećih, tako da nam ova ulaganja mnogo znače na unapređenju rada policije", zaključio je ministar Lukač.

Gradonačelnik Jerinić je rekao da je Skupština grada dala saglasnost na ovaj sporazum i davanje zemljišta za trajni smještaj žandarmerije na površini od 5.226 metara kvadratnih koji se nalazi u neposrednoj blizini kasarne Oružanih snaga BiH „Vojvoda Radomir Putnik“. On je kao naredni projekat najavio trajno rješavanje Policijske stanice Doboj dva u Ustaničkoj ulici.

Ministar Lukač je posjetio i Policijsku upravu Doboj gdje je razgovarao sa načelnikom Slobodanom Radinkovićem.

Izvor: mup.rs