Uhapšen direktor dobojske bolnice Mladen Gajić

U nastavku istrage u aferi "Korona ugovori" policija je uhapsila Mladena Gajića, direktora JZU bolnica "Sveti apostol Luka", saznaje Srpskainfo.

Uhapšen direktor dobojske bolnice Mladen Gajić

Istražioci MUP Srpske po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva od ranih jutarnjih časova pretresaju dobojsku bolnicu i objekte u vlasništvu Gajića, a u sklopu istrage o nezakonitoj nabavci medicinske zaštitne opreme tokom pandemije virusa korona.

Istovremeno pretresi su i u Banjaluci, odnosno Institutu za javno zdravstvo RS i firmi za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi, koja je u vlasništvu Vladimira V.

MUP Srpske saopštio je danas da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet po naredbi Okružnog suda Banjaluka na području grada Doboja vrše pretrese lokacija koju koristi M.G. iz Doboja, kao i lokacije u Banjaluci koju korisiti V.V, kao i firme čiji je on direktor.

Ujedno je saopšteno da su uhapšeni M. G. iz Doboja i V.V. iz Banjaluke.

Uz navođenje inicijala osumnjičeni, MUP je naveo da se direktor JZU bolnice “Sveti apostol Luka” tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Ovo krivično djelo izvršeno je sa Slavišom Markovićem, direktorom turističke agencije “Travel for fan” u Banjaluci, a koji je ranije uhapšen zbog nezakonitih nabavki medicinske zaštite opreme za Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

– Lice M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice „Sv. Apostol Luka“ u Doboju tokom prošle godine počinio KD “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju- naveli su iz MUP-a Srpske.

Uhapšen je i Vladimir V. vlasnik prodavnice za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi u Banjaluci. On se tereti za krivična djela zloupotreba službenog položaja i pomaganje, odnosno da je sa ranije uhapšenim direktorom IZJZ Branislavom Zeljkovićem koji je u pritvoru, nabavio termalne kamere za potrebe UKC Republike Srpske.

– Lice V.V. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, a u vezi sa članom KD „Pomaganje“, te da je navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor- naveli su iz MUP-a Srpske.

Dragica Tojagić, portparol Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je ranije za Srpskainfo da od jutarnjih časova traju pretresi na više lokacija u Doboju i Banjaluka zbog nezakonite nabavke medicinske opreme.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je Institut za javno zdravstvo RS, odnosno ranije uhapšeni direktor Branislav Zeljković preko firme za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi u Banjaluci nabavio termalne kamere na zahtjev UKC Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama budžet Republike Srpske oštećen je za više stotina hiljada maraka.

Izvor: Srpskainfo