3x3 liga Republike Srpske dobila priznanje od FIBA

Sezona Nikšićko pivo 3x3 lige Republike Srpske koja se ove godine igra u čak 25 gradova/opština počinje 28. maja, a svi turnir priznati su od strane Međunarodne košarkaške federacije 3x3 (FIBA3X3) i od ove godine dobili su viši nivo kada je u pitanju bodovanje prilikom učestvovanja na istim.

3x3 liga Republike Srpske dobila priznanje od FIBA

Ovogodišnji finalni turnir od strane FIBA3X3 dobio je status Lite Questa. Pobjedik će osvojiti slot za “Pont du Gard Challenger 2023” koji se igra 1. i. 2. septembra u Vers-Pont-du-Gardu gradu na jugu Francuske, a sve zahvaljujući podršci Košarkaškog saveza Republike Srpske, Kabinetu predsjednika Republike Srpske, kao i ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske", ističu iz 3x3 Republika Srpska.

Pored šampiona finalnog turnira, u toku su posljednji koraci na dobijanju još jednog slota, kako bi i šampion ligaškog dijela izborio nastup na nekom Čelendžeru, navodi se na stranici 3x3 Rpeublika Srpska.

I ove godine svi tuniri imaće lajv prenos uz spikera, a iz 3x3 Republika Srpska navode da publiku ali igrače očekuju brojni noviteti koji će biti poznati na otvaranju sezone.

Izvor: SportDC