Završeno najspektakularnije i najbrojnije izdanje Jahorina Ultra trail-a

Tokom vikenda 22-23. 07. 2023. na Jahorini je održano trkačko takmičenje Jahorina Ultra trail u okviru kojeg su na stazama u prirodi održane četiri trke, i to MINI na 10, MIDI na 30, MAXI na 78 i ULTRA na 140 kilometara. Takmičari su pokazali visok nivo spremnosti i izdržljivosti, a najbolji su vrijedno nagrađeni.

Završeno najspektakularnije i najbrojnije izdanje Jahorina Ultra trail-a

Izvor: SportDC

a konferenciji za medije održanoj u ciljnoj zoni na Jahorini o sad već tradicionalno najznačajnijem ljetnjem događaju na Jahorini govorili su Dejan Ljevnaić direktor Olimpijskog centra, Denis Šulić ministar trgovine i turizma, Dragan Jakić pretstavnik turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, kao i influenseri Ana-Marija Žujović i Milan Kaćanski.

Tim povodm Dejan Ljevnaić je rekao medijima: „Jahorina Ultra trail je događaj na koji smo posebno ponosni. Ovo spektakularno takmičenje, sada već tradicionalno, po deveti put zaredom održano je na Jahorini. Ove godine smo zabeležili rapidan rast broja učesnika. Dovoljno je reći da smo imali više od 530 prijavljenih takmičara iz svih delova sveta. Tokom trajanja trail-a Jahorinu poseti više od 2000 ljudi tokom jednog dana. Ovo takmičenje  iz godine u godinu dobija sve veći značaj i na dobrom je putu da preraste u nacionalni brend.

Na ovogodišnjem izdanju JUT-a učešće su uzeli takmičari iz 26 zemalja sveta, takmičari iz Amerike, Australije, Omana, Malezije, Tajvana dobar su pokazatelj da je ovo takmičenje prevazišlo granice evropskog tla