U Prijedoru je danas otvorena Potkozarska kuća

U Prijedoru je danas otvorena Potkozarska kuća kao poslovna jedinica Turističke organizacije, a koja će lokalnim proizvođačima omogućiti promociju, izlaganje i prodaju domaćih proizvoda.

U Prijedoru je danas otvorena Potkozarska kuća

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacija Dijana Aramanda navela je da na jednom mjestu, u reprezentativnom objektu, svi zainteresovani mogu naći proizvode lokalnih proizvođača.

"Sa ovog mjesta lokalni proizvodi obići će cijeli svijet i na taj način promovisati našu tradiciju, kulturu i turizam", rekla je Aramanda.
Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić rekao je da je ovo zajednički projekat Gradske uprave, Turističke organizacije, Razvojne agencije "PREDA" i italijanskog Udruženja Program Prijedor iz bratskog Trenta.

"Potkozarska kuća je nova turistička ponuda grad Prijedora gdje će mali poljoprivredni proizvođači imati priliku da promovišu i prodaju svoje proizvode. Takođe, smatram da će Potkozarska kuća biti jedan inicijator za kreiranje novih radnih mjesta, posebno u oblasti poljoprivrede, mikro i malih preduzeća", naglasio je Rosić.

On je pojasnio da je grad obezbijedio prostor i dodatna sredstva za opremanje Potkozarske kuće, a Italijani 19.000 evra, a predstavljati se mogu registrovani subjekti koji ispune uslove u skladu sa Zakonom o trgovini.

"Potkozarska kuća će kroz svoje aktivnosti pružiti savjetodavne usluge koje će biti realizovane u saradnji sa resorno nadležnim odjeljenjima grada, agencijom `Preda` i Turističkom organizacijom", dodao je Rosić.

Izvor: prijedorgrad.org