Srbija sa pola snage, Tadić je majstor, a Samardžić će pamtiti ovu veče

Fudbaleri Srbije sigurnim korakom krenuli su ka Evropskom prvenstvu 2024. godine, pošto su u prvom kolu grupe G savladali Litvaniju sa 2:0.

Srbija sa pola snage, Tadić je majstor, a Samardžić će pamtiti ovu veče

Dobro je poznato da “orlovi” nisu bili na kontinentalnom šampionatu od 2000. godine, a ovakav start, klima u nacionalnom timu i sastav grupe trebalo bi da budu dobar znak da će neugodna tradicija konačno biti srušena.

Kontrolisali su momci Dragana Stojkovića igru svih 90 minuta i čini se igrali koliko im je bilo potrebno da sigurnim korakom krenu ka cilju.

Domaći su došli u voođstvo u 16. minutu iz prve prave prilike. Sjajnu akciju Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića krunisao je Dušan Tadić. Mitrović je odložio loptu na stranu, Kostić poslao povratnu na penal, a Tadić lako savladao Bartkusa.

Mogla je Srbija do još nekog gola u prvom dijelu iako su i Litvanci imali jednu pravu priliku, a sve dileme riješene su u 53. minutu. Tadić je kao na tacni poslužio Dušana Vlahovića koji je matirao golmana Litvanije i meč uveo u mirniji period.

Nisu fudbaleri Srbije kao nekada ranije nastavili da gaze rivala, povukli su ručnu imajući u vidu da ih već u ponedjeljak očekuje gostovanje u Podgorici, a Stojković je i zbog toga prilično rano napravio svih pet izmjena. Debitovao je Lazar Samardžić, šansu dobio i Bijeljinac Dejan Joveljić, koji su pokazali da mogu i da će biti dio ovog tima.

Izvor: Srpskainfo