Regionalno udruženje amputiraca organizovalo turnir u pecanju

Na „Švapskim adama“ održan je jubilarni, deseti po redu, turnir u pecanju udicom na plovak, koji organizuje Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina.

Regionalno udruženje amputiraca organizovalo turnir u pecanju

 Zahvalni sm gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci organizaciji ovog turnira, kao i cjelokupnom radu Regionalčnog udruženja amputiraca. Ovakvi događaji su značajni za amputirce i osobe sa invaliditetom jer nam omogućavaju da se družimo i uživamo u prirodi, a ovo je i dobra prilika za razmjenu iskustava u prevazilaženju teškoća uzrokovanih invaliditetom - istakao je član Upravnog odbora Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina Jovica Šurbat.
 
Na turniru učestvuje deset ekipa, od kojih su dvije iz Brčkog i jedna iz Srbije. U svakoj ekipi su po tri takmičara, a ekipa čiji ukupan ulov bude imao najveću težinu će biti pobjednik.
 
- Drago nam je što ovaj turnir, iz godine u godinu, okuplja sve veći broj takmičara, od kojih su neki i iz drugih lokalnik zajednica Srbije i BiH. Visoke temperature nisu pokolebale zaljubljenike u ovu prelijepu prirodu na „Švapskim adama“ i sportski duh naših ribolovaca. Nastavićemo da, materijalno i moralno, podržavamo aktivnosti naših amputiraca, kao i sve manifestacije koje poboljšavaju status osoba sa invaliditetom, rađaju prijateljstva i čuvaju prirodu - naglasio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.