PU Istočno Sarajevo: U mjesecu maju stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo danas je održana redovna konferencija za novinare, na kojoj su od strane rukovodstva Uprave prezentovani rezultati rada za mjesec maj tekuće godine.

PU Istočno Sarajevo: U mjesecu maju stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Izvor: mup.rs

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac ocijenio je stanje bezbjednosti na području Uprave kao stabilno i zadovoljavajuće. Istakao je da nisu evdentirana teža krivična djela koja bi uznemirila javnost, kao ni krivična djela razbojništva, krađa auta, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Na teritoriji Policijske uprave Istočno Sarajevo pronađeno je jedno vozilo sa područja Federacije BiH. Rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi oko 64 % dok je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 87,8%.

 Registrovano je ukupno 41 krivično djelo, podneseno je 37 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 37 lica, od kojih su sedam povratnici i jedan maloljetnik kao izvršilac krivičnog djela. Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 37 djela, a najčešća  djela iz ove oblasti su krivična djela protiv imovine.

Zabilježeno je 36 narušavanja javnog reda i mira, te 57 saobraćajnih nezgoda, četiri sa teže povrijeđenim licima i 19 sa lakše povrijeđenim licima.

Registrovano je 2.692 prekršaja iz oblasti saobraćaja, a zbog ovih prekršaja sankcionisano je 2.389 učesnika u saobraćaju.

Policjska uprava Istočno Sarajevo nastavlja i dalje da sprovodi svoje planske preventivne i represivne aktivnosti u svim segmentima rada, u cilju podizanja stanja bezbjednosti na viši nivo.