Organizovana prezentacija analize stanja kanalizacione mreže u naselju Tukovi

Gradska uprava organizovala je danas prezentaciju analize stanja kanalizacione mreže u naselju Tukovi koju je sačinila firma "Radis" tokom proteklih pet mjeseci.

Organizovana prezentacija analize stanja kanalizacione mreže u naselju Tukovi

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je stručna analiza bila potrebna da se vidi može li se spasiti uloženi novac ili se mora raditi ispočetka.
"Mještani su imali dosta upita, a mi nismo imali odgovore i sada smo zato tu", dodao je Javor.

Kanalizacioni sistem u prijedorskom naselju Tukovi, u čiju izgradnju je uloženo oko 9,7 miliona maraka, neupotrebljiv je, a za rekonstrukciju je potrebno od pet do 6,2 miliona maraka, ocjena je firme "Radis" iz Istočnog Sarajeva koju je grad Prijedor angažovao da snimi i analizira stanje na terenu.
Riječ je o primarnoj i sekundarnoj kanalizacionoj mreži, finansiranoj putem kredita Evropske investicione banke /EIB/, koje su građene od 2008. do 2017. godine, a koje nikad nisu stavljene u funkciju niti je izgrađena tercijarna mreža.

Nemanja Buha iz firme "Radis" rekao je da stanje nije dobro, da je daleko od idealnog i da su mogući razlozi neadekvatno izvođenje radova ili neadekvatan tretman kroz projektnu dokumentaciju, a koju ova firma nije dobila na uvid, iako ju je u više navrata tražila.

Izvor: prijedorgrad.org