Oko 550 pripadnika MUP-a Srpske učestvuje u akciji doborovoljnog darivanja krvi

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Siniša Kostrešević obišli su danas policijske službenike koji u okviru trodnevne akcije Ministarstva daruju krv u Zavodu za tranfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Oko 550 pripadnika MUP-a Srpske učestvuje u akciji doborovoljnog darivanja krvi

Ministar Lukač je izrazio zadovoljstvo što se akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo 550 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, te pozvao i druge institucije da prate njihov primjer i doprinesu da se obezbijede dovoljne rezerve krvi. On je istakao da MUP Srpske drugi put ove godine na poziv Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

U periodu ljeta bude više potreba za intervencijama, jer je mnogo više i saobraćajnih udesa, te povrijeđenih kojima su potrebne određene doze krvi da bi se spasili njihovi životi", rekao je ministar Lukač.

Direktor Zavoda Gordana Guzijan rekla je da u ljetnom i periodu godišnjih odmora sve transfuzije u svijetu, pa i uRepublici Srpskoj, imaju problem da obezbijede adekvatne rezerve komponente krvi.

Već tradicionalno u ovom periodu pripadnici MUP-a Srpske prvi reaguju, tako da ćemo zahvaljujući njima u naredna tri dana imati akcije u svim našim transfuzijama u Srpskoj", izjavila je.

Izvor: mup.rs