Nagrada Fondacije „Stojanović“ učenici generacije bijeljinske Gimnazije

Fondacija „Stojanović“ iz Bijeljine nastavila je tradiciju nagrađivanja najboljih učenika Gimnazije „Filip Višnjić“, a ovogodišnja dobitnica povelje i novčane nagrade je Magdalena Savić.

Nagrada Fondacije „Stojanović“ učenici generacije bijeljinske Gimnazije

Titula đaka generacije Gimnazije „Filip Višnjić“ rezultat je velikog rada tokom prethodne četiri godine. Posebno sam se trudila na polju matematike i fizike i predstavljala sam našu školu na takmičenjima iz tih predmeta. Podrška porodice, prijatelja i profesora bila je veoma značajna za ostvarenje ovog uspjeha, a sada planiram da upišem Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu - istakla je Magdalena Savić.
 
Gimnazijske klupe ove godine napušta sedam „vukovaca“, a, uz đaka generacije, sve petice u svjedočanstvu imaće i Anja Tomić, Helena Ljubinković, Nikolina Petronić, Andrea Trivunić, Tatjana Novaković i Andrea Novak.
 
- Fondacija „Stojanović“ svake godine podržava učenika generacije Gimnazije „Filip Višnjić“ novčanom nagradom i poveljom, u nadi da ćemo time podstaći dalje obrazovanje i napredovanje najboljih učenika. Želimo da budemo primjer našim sugrađanima i da ukažemo na važnost podsticanja najboljih i ulaganja u našu budućnost, a to su ovi mladi ljudi - naglasio je predsjednik Upravnog odbora Fondacije „Stojanović“ Bojan Stojanović.
 
Učenica generacije dobila je i prenosni računar od „Kuće zdravlja“ i člana školskog odbora Gimnazije Ljubomira Perića, a svi „vukovci“ dobili su poklon vaučere od kompanije „Sport vižn“ i knjige od firme „MG mont“.
 
- Ovi đaci najbolje znaju koliko su truda i rada uložili da bi postali „vukovci“, a ja sa sigurnošću znam da će oni, gdje god da odu i koji god fakultet da odaberu, opet stajati među najboljima - smatra direktor Gimnazije „Filip Višnjić“ Olivera Stevanović.

Izvor: gradbijeljina.org