Linija 13A od Kuljana do Paprikovca od 1. januara?

Mještani Kuljana koji već mjesecima traže produženje linije 13A, odnosno da taj autobus vozi na trasi Kuljani – Centar – Paprikovac, od Nove godine mogli bi dobiti javni prevoz na… The post Linija 13A od Kuljana do Paprikovca od 1. januara? first appeared on BL Portal.

Linija 13A od Kuljana do Paprikovca od 1. januara?
Mještani Kuljana koji već mjesecima traže produženje linije 13A, odnosno da taj autobus vozi na trasi Kuljani – Centar – Paprikovac, od Nove godine mogli bi dobiti javni prevoz na ovoj relaciji.

Potvrdio je to za “Glas Srpske” načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić te dodao da se postojeći raspored linija neće mijenjati prije Nove godine.

– Prema trenutnom ugovoru, koji je na snazi do kraja godine, male su šanse da nešto mijenjamo, a zbog pandemije se održavaju postojeći polasci. Prema postojećem ugovoru, linija Kuljani – Centar – Paprikovac nije bila u planu. Međutim, od 1. januara vršićemo reviziju ugovora pa bi se moglo očekivati uvođenje novih autobuskih linija. Reorganizacija reda vožnje najmanji je problem i taj posao može se završiti za jedan dan, čim bude izmijenjen postojeći ugovor – rekao je Sandić, za Glas Srpske.

Jovica Tomić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani, koja broji oko 6.000 stanovnika, rekao je da su se prije nekoliko mjeseci dopisima obraćali Gradskoj upravi i preduzeću “Autoprevoz” kako bi postojeća linija bila produžena do naselja Paprikovac. Tvrdi da bi produženjem linije bilo olakšano svakodnevno putovanje na posao zaposlenima u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, ali i odlasci na pregled u najveću bolnicu u Srpskoj.

– Do sada su putnici morali ići pješke nekoliko kilometara ili presjedati u drugi autobus i plaćati još jednu kartu – kazao je Tomić.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić rekao je da imaju predizborno obećanje da će ovaj zahtjev biti odobren.

– Novi gradonačelnik Draško Stanivuković obećao je da će od Nove godine uvesti liniju na relaciji Kuljani – Centar – Paprikovac. “Autoprevoz” je podržao ovu molbu građana. Čim dobijemo pismeni odgovor iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, počećemo reorganizaciju reda vožnje – rekao je Mijić.

Dodao je da će ova odluka zahtijevati angažovanje još jednog autobusa te da će biti potrebno neko vrijeme da se napravi novi red vožnje za ovu liniju. Mijić je naglasio da su spremni da to urade za dobrobit mještana.

– Podržavamo zahtjeve mještana i možemo već sutra početi da vozimo na produženoj trasi ukoliko nam to grad odobri – kazao je Mijić.

Mjesna zajednica

Iz Savjeta mjesne zajednice Kuljani rekli su da su se dopisima obraćali Gradskoj upravi i “Autoprevozu” zbog problema sa javnim prevozom koji je, kako su istakli, naročito izražen u vrijeme pandemije virusa korona.

– Uputili smo dopis Gradskoj upravi da bude produžena linija 13 A. Htjeli smo da saznamo da li će izaći u susret molbama mještana Kuljana i Zalužana, međutim, ni mi, kao ni mještani, iz Gradske uprave do sada nismo dobili odgovor – rekao je predsjednik Savjeta MZ Jovica Tomić.

 

 

The post Linija 13A od Kuljana do Paprikovca od 1. januara? first appeared on BL Portal.