Koji PDP-ovac ide u Ambasadu BiH u Moskvi: Borenović reagovao na medijske izvještaje o odlascima iz stranke

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, reagovao je na medijske izvještaje o odlascima ili najavama odlazaka aktuelnih i bivših funkcionera stranke.

Koji PDP-ovac ide u Ambasadu BiH u Moskvi: Borenović reagovao na medijske izvještaje o odlascima iz stranke

Posebno je nezadovoljan izvještajem Novinske agencije Republike Srpske (Srna) koju je nazvao “Dodikovom fabrikom laži”.

Povod je bila Srnina vijest da su PDP napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP Pale, Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije, Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP, Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo, Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan.

– Glavni odbor PDP broji 144 člana. Od pomenutih pet, dvojica nisu bila prisutna a jedan uopšte nije član. Jedan je propao u pokušaju da se oduži SNSD za novu masno plaćenu poziciju u Ambasadi BiH u Moskvi, a dobri Rato Rajak ostaje u stranci – objavio je Borenović na Tviteru.

Odlazak Tošića iz PDP je neupitan, on je to objavio na svom Fejsbuku, što je prenijela i Srpskainfo.

Borenović nikog ne imenuje, ali nezvanično saznajemo da Zdenko Sakan i Miroslav Brčkalo nisu prisustvovali jučerašnjoj sjednici Predsjedništva PDP. Brčkalo je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova BiH kao državni službenik, a za Sakana se odavno spekuliše da je na izlaznim vratima iz PDP.

– Rato Rajak ostaje u PDP ali se iz ličnih razloga povukao uz Predsjedništva PDP. Onaj na koga Borenović misli kada priča o odlasku u Moskvu jeste Dragiša Dalić. On će uskoro u Ambasadu BiH u Rusiji. Delić je 2016. imenovan za pomoćnika ministra u Ministarstva spoljnih poslova BiH, u mandatu PDP-ovog ministra, Igora Crnatka. Potom je bio ataše u Ambasadi BiH u Srbiji, a sada je opet u sjedištu Ministarstva u Sarajevu. U Moskvu odlazi vjerovatno na poziciju sekretara – kaže izvor Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo