Još 137 osoba zaraženo virusom korona u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 273 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 137 osoba.

Još 137 osoba zaraženo virusom korona u Srpskoj

Radi se o 57 muškarca i 80 žena, od kojih je 19 mlađe, 85 srednje i 33 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 62 osobe su iz Banjaluke, 23 iz Bijeljine, devet iz Srpca, sedam iz Ugljevika, pet iz Zvornika, po četiri iz Foče i Šamca, tri iz Novog Goražda, po dvije iz Gradiške, Кneževa, Modriče, Mrkonjić Grada i Prnjavora i po jedna iz Broda, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Кozarske Dubice, Laktaša, Lopara, Pelagićeva, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se o četiri muškarca, srednje i starije životne dobi, iz Banjaluke, Gradiške, Istočne Ilidže i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 115.378 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.420 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 432.810 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 143, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u ostalim bolnicama 72. Na respiratoru su četiri osobe (UКC Republike Srpske).

Izvor: koronavirususrpskoj.com