IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 29.06.2022

Saobraćaj je danas umjerenog intenziteta i na većini puteva u Republike Srpske se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja.

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 29.06.2022

Zbog visokih temperatura, vozačima savjetujemo da, po mogućnosti, izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana, da prave češće pauze tokom vožnje, dovoljno se hidriraju i izbjegavaju rizična preticanja. Takođe, skrećemo pažnju i na povećan broj motociklista i biciklista na putevima,kao i na usporeno odvijanje saobraćaja na dionicama gdje se izvode radovi.

AMS RS

U toku je preventivna kampanja "Zvoni da te vide! Neka blista biciklista!" - "Laka električna vozila" koja će trajati do 30. avgusta 2022. godine i zajednički je sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savez (AMS) RS sa 48 auto-moto društava i lokalne zajednice. Кampanjom se želi skrenuti pažnja javnosti na stepen ugroženosti vozača bicikla i korisnika lakih električnih vozila u saobraćaju, kao i na posljedice saobraćajnih nezgoda u kojima oni učestvuju.

Izvor: ams-rs.com