IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 09.03.2022

Saobraćaj se na većini puteva u RS odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. U višim planinskim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, skrećemo pažnju na moguću poledicu. Na reg.putu R-433 Dobro Polje-Кalinovik-Ulog, jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na kolovoz. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo pažnju na povećanu opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 09.03.2022

AMS REPUBLIKE SRPSKE

Provjerite trajanje kutije prve pomoći, ne bacajte, donesite u AMD!
Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Crveni krst Republike Srpske (RS) pozivaju sve vozače da provjere važenje kutije prve pomoći u vozilu i ako je medicinskim materijalima u njoj istekao rok trajanja, zamijene iste novim, a stare poklone
AMS RS. AMS RS će poklonjene medicinske materijale predati Crvenom krstu RS na korišćenje u praktičnim vježbama osposobljavanja kandidata za vozače motornih vozila.Naziv ove preventivne aktivnosti je "Provjeri, ne bacaj, donesi u AMD!" i trajaće do 31.marta ove godine.

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) obavještava sve vozače da je od 1. novembra 2021. godine na snazi Pravilnik o saobraćaju u zimskim uslovima kojim je propisano da sva motorna vozila u Srpskoj i BiH moraju do 1. aprila 2022. godine posjedovati zimsku opremu, bez obzira na vremenske uslove.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj "vozačke solidarnosti" - 066/823-000 - na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

Vozači, obavijestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja "vozačke solidarnosti", 066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285, informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i na broj 066/823-000 ili putem internet stranice.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH nema dužih čekanja.