Fudbaleri Borca pobijedili su Velež rezultatom 2:0 u utakmici 21. kola M:tel Premijer lige BiH

Fudbaleri Borca pobijedili su Velež rezultatom 2:0 u utakmici 21. kola M:tel Premijer lige BiH, a golove za Banjalučane postigli su Meleg u 59. i Cvijanović u 68. minutu.

Fudbaleri Borca pobijedili su Velež rezultatom 2:0 u utakmici 21. kola M:tel Premijer lige BiH

Zaprijetio je Borac već u prvom minutu, oboren je Meleg na 18 metara, Goran Brkić je odlično izveo Slobodan udarac, ali je na mjestu bio golman Veleža Bogdanović koji je kajnjim naporom sačuvao svoj gol.

U 26. mintu sa slične pozicije je pokušao i Meleg ali lopta se od živog zida odbila u korner. Nakon kornera uslijedio je još jedan Slobodan udarac koji je izveo Brkić, ali je Bogdanović još jednom dobro intervenisao, na odbijenu loptu natrčao je Cvijanović ali ugao je bio takav da nije mogao da zaprijeti.

Najbolja prilika viđena je u 30. minutu, Ćorić je ubacio loptu sa desne strane, Jovo Lukić je bio na metar od praznog gola ali je napadač Banjalučana promašio cijeli gol.

U 37. minutu ponovo prijeti Borac, Lukić je ubacio za Melega, ovaj šutirao loše iz dobre pozicije ali veće opasnosti po gol Veleža nije bilo.

Gosti su zaprijetili u 43. Minutu, nakon jedne kontre pokušao je Zeljković iz okreta ali je lopta otišla pored gola.

Igrao se 54. minut kada je Borac prvi put zaprijetio u nastavku. Ubacio je Brkić sa lijeve strane, Bošnjak je šutirao glavom ali je lopta otišla preko prečke

Borac do prednosti dolazi u 59. minutu sjajnim pogotkom Melega koji je šutirao sa oko 30 metara, lopta je odskočila pred golmanom Bogdanovićem i završila u mreži.

Velež je sjajnu priliku imao u 68. Minutu.  Anđušić je šutirao sa nekih osam metara po sredini gola ali  Ćetković brani, odmah u narednom napadu uslijedila je kontra Banjalučana, Lukić je ubacio loptu po zemlji, na drugoj stativi je bio Cvijanović koji je klizećim startom loptu ubacio u mrežu. 

Izvor: SportDC