Čubrilović povodom 30 godina od stvaranja VRS "Treći pješadijski puk čuva nasljeđe hrabre srpske vojske"

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima puka, oficirima i vojnicima Dan Vojske Srpske i ovog puka, koji čuva nasljeđe hrabre srpske vojske i uspomenu na više od 23.000 poginulih srpskih junaka koji su živote dali za slobodu i postojanje Srpske.

Čubrilović povodom 30 godina od stvaranja VRS "Treći pješadijski puk čuva nasljeđe hrabre srpske vojske"

Povodom 30 godina od stvaranja Vojske Republike Srpske budite ponosni, jer čuvate tradiciju herojske vojske i uspomenu na naše junake koji su odlučno branili svoj narod od prijetećeg istrebljenja i omogućili nam život u slobodnoj Republici Srpskoj – naveo je Čubrilović i poželio Krajšumoviću i pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka sreću i uspjeh u daljem radu.

On je istakao da je Narodna skupština Republike Srpske 12. maja 1992. godine donijela istorijsku odluku o formiranju odbrambene Vojske Republike Srpske, koja je, u skladu sa Ustavom i zakonom, branila svoju teritoriju, štitila narod Republike Srpske i njegovo pravo na život u miru i slobodi.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske, piše RTRS.

Kroz Vojsku Republike Srpske je prošlo 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio život u odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.

Izvor: Srpskainfo