Bez rješenja za probleme u javnom prevozu: Prevoznici 1. jula zaustavljaju autobuse, a Gradu ide tužba

Banjaluka bi po svemu sudeći od 1.jula mogla ostati bez autobuskog prevoza. Prevoznici su poručili da će tražiti raskid ugovor i tužiti Grad, jer nije usvojen novi cjenovnik.

Bez rješenja za probleme u javnom prevozu: Prevoznici 1. jula zaustavljaju autobuse, a Gradu ide tužba

Takav stav su zauzeli u preduzećima, koja su zadužena za ovaj posao u Banjaluci “Autoprevoz”, “Pavlović turs”, “Bočac turs”, “Aldemo turs” i “Rale turs”. Da je to slučaj potvrdio je direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić i dodao da su na taj korak primorani. Zadnji sastanak sa predstavnicima Grada, kaže nije donio nikakve rezultate.

– Planiramo uputiti zahtjev gradonačelniku da raskidamo ugovore, jer jednostavno ne možemo ovako raditi. Gradonačelnik nas je upoznao da nema sredstva u budžetu da nam isplati sredstva, po posljednjoj  odluci Skupštine grada, a već su se stekli uslovi za novo poskupljenje – rekao je Mijić i napomeno da su prevoznici početkom juna uputili Gradu novi zahtjev za poskupljenje cijena karata.

– Naš zahtjev je trebao doći do Skupštine, ali to se nije desilo, a mi bi trebali od 25.juna početi sa prodajom mjesečnih karata za juli, po novim cijenama- kazao je Mijić.  

Dodao je da su prevoznici upoznali gradonačelnika da nemaju sredstva da finansiraju javni prevoz.

Izvor: Srpskainfo