Banjaluka trčala za Dariju Karanović

Banjalučka proljećna desetka održana je u Parku "Mladen Stojanović“, a pobjednici su Đorđe Ćerić u muškoj i Jelena Kosić u ženskoj konkurenciji.

Banjaluka trčala za Dariju Karanović

U sklopu ove manifestacije, upriličene u okviru aktivnosti povodom Dana grada, održane su četiri trke – trka za djecu, trka za osobe sa poteškoćama u razvoju, trka za osobe sa invaliditetom, fan ran trka pod nazivom „Trčimo, šetamo za Dariju Karanović“ i glavna trka na 10 kilometara.

Trku je istrčao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koja je kazao da je ovo humana i sportska priča.

„Osjećao sam potrebu da se odazovem i da u ime Banje Luke kažem Dariji da je Banja Luka uz nju. Život nekada piše teže izazovnije stranice, ali u ovakvim stvarima treba da pokažemo humanost“, kazao je on i zahvalio Dušku Tadiću na organizaciji ove trke.

Gradonačelnik, koji je već lično donirao sredstva za liječenje Darije, pozvao je sugrađane da još ova dva dana pozovu humanitarni broj 1414, te da i na taj način pomognemo našoj sugrađanki.

Darija Karanović zahvalila je svima, kako kaže – posebno  Dušku Tadiću koji je pokrenuo ovu priču, jer su putem humanitarnog broja telefona prikupljena znatna sredstava za njeno liječenje.

Izvor: Nezavisne.com