Srbija "pegla" redom

Srbija "pegla" redom

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, akutelni svjetski i dvostruki uzastopni evropski prvak i trećeplasirana na OI, "pegla" redom, upisale su Srpkinje u nizu i 20 pobjedu od 2015. godine na EP.

Odbojašice Srbije večeras u Beogradu u dvorani "Arena" u četvrtom kolu u okviru grupa A slave i četvrtu maksimalnu pobjedu.

Izabranice Zorana Terzića posle BiH, Francuske, Belgije i protiv Azerbejdžana triumfuju maksimalno 3:0 po setovima 25:17, 25:20 i 25:19 posle 76 minuta igre.

Tijana Bošković je briljirala, brojala je do 24, a nije igrala u trećem setu, dvocifrena je bila i Bojana Milenković sa 11. poena.

Seniorska reprezentacija Srbije igrala je u sastavu: Bianka Buša, Katarina Lazović, Sara Carić, Mina Popović, Slađana Mirković, Stefana Veljković, Ana Bjelica, kapiten Milena Rašić, libero Silvija Popović, Tijana Bošković, Bojana Milenković, libero Jelena Blagojević, Jovana Kocić (Maja Ognjenović odmarala) Trener Zoran Terzić, asistent Vladisav Kovačević

Srbija će u 5. kolu, poslednje grupne faze, sutra u srijedu 25. avgusta, igrati za prvo mjesto od 20,00 časova protiv Rusije.

Izvor: SportDC